22 Mayıs 2014 Perşembe

Gülümse Kaderine


Gülümse Kaderine

Gülmek bulaşıcıdır. Toplumda bazı insanlara her zaman imreniriz. Genelde bunlar işlerinde başarılı olmuş ya da sizin olmak istediğiniz noktalarda olan insanlar olabilir. Bu düşüncelerimizin hepsi statü ile bağlantılı ve gerçekleştirilmesi kolay olmayan emek isteyen eylemlerdir. Fakat bazı durumlar var ki elde etmemiz için çok ufak şeyler yapıp ummadığımız kadar büyük kazançlar elde edeceğimiz şeylerdir. Bunlardan biri gülebilmek, gülümseyebilmek. Şarkıda da dendiği gibi ‘’gülümse kaderine ‘’


Yaşantımız içerisindeki ilişkilerden arkadaşlıklardan yola çıkarak belki de hepimiz samimi bir gülmenin veya gülümsemenin yarattığı güzle atmosferin farkındayız. Etrafımdaki güler yüzlü insanlara baktığımda onların toplum tarafından sevilme yüzdeleri oldukça yüksek olduğunu görüyorum. Bunun nedeni olarak onlara hayran olan ya da imrenen tüm insanların aslında onlar gibi hayattan yeterince zevk almayı düşüncesini zihnine yeterince içselleştirmediklerini gözlemliyorum.

Gülmenin gülümseyebilmenin bir mizaç ürünü olduğu açıktır. Bu yazdıklarımdan pişmiş kelle misali ortalıkta dolaşmak anlaşılmasın. Yine araştırmalar komik videolar izlemenin bile stres çağı insanı olan bizleri biraz olsun rahatlattığını söylüyor. Gülmenin ya da gülümseyebilmenin sonraki yapacağımız tüm işlere olumlu bir katalizör etkisi yaptığı kanısındayım. Doktorlar gülmenin cilt sağlığı için bile faydalı olduğunda hemfikir.

Etrafınıza bir bakın neşeli insanlar var. Onların bulunduğu ortamlarda neşeli bir hal alıyor. Yani ortamın havasını bile değiştirebiliyorlar. İşte çağrı merkezi sektöründe işe alım yaparken ya da ekip kurarken bu kriteri göz ardı etmemek lazımdır. Siz eğer pozitif bir enerjisi olan kişileri işe alırsanız güzel bir ortam olur. Çağrı merkezi işlerinin yapısı gereği oluşan monoton ve zor anlarda böyle arkadaşlarımıza ihtiyaç her zaman vardır.


Dikkat edin birisiyle konuşurken o gülmeye başladığında sizde çok fazla gecikmeden buna tepki vererek gülümsemeye başlarsınız. Siz hiç çığlık atan birini gördüğünüzde çığlık attınız mı ama biri arkadaşınız sisinle sohbet ederken gülmeye başlarsa sizi kendi sarmalına alır ve bir bakmışsınız bir süre sonra kahkaha atan biri olup çıkmışsınız. Unutmayın asık suratlı olmanın bize fayda getireceği hiçbir alan yoktur. 


@zaugur  Twitter
tr.linkedin.com/in/zaferugur Linkedin
zaferugur76@gmail.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder